Artiklen beskriver en voksende tendens blandt danskere til at boykotte amerikanske varer som en protest mod Donald Trump. Sociale mediegrupper opfordrer til at fravælge produkter som Tesla, Apple og Coca-Cola.

Ifølge lektor Jens Ladefoged fra Københavns Universitet har en dansk boykot dog begrænset økonomisk effekt, da Danmarks markedskraft er lille. Kun en samlet europæisk indsats ville kunne påvirke USA. Boykot betragtes dog som en politisk handling og en måde at ytre sin holdning på, selvom den muligvis er symbolsk.

Ladefoged påpeger, at symbolske handlinger tidligere har ført til forandringer, men også at Trump potentielt kan bruge en boykot politisk mod Europa. Derudover er en konsekvent boykot af amerikanske varer svær at gennemføre, da mange produkter er globalt integrerede.

  • Buffalox@lemmy.world
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    edit-2
    1 day ago

    Du behøver ikke efter min mening at boykotte firmaer der bruger Amazon.
    Jeg aner da ikke selv hvor 90% af de ting jeg bruger er hostet.
    Men jeg ville aldrig selv bruge en Amerikansk service udbyder til WebHotel eller Cloud service.
    Jeg bruger heller ikke Google som søgemaskine men Qwant.
    Så så længe du ikke selv bruger AWS, så har du gjort dit efter min mening.

    • ExcessShiv@lemmy.dbzer0.com
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      arrow-down
      1
      ·
      edit-2
      1 day ago

      Det handler heller ikke om at blokere dem der bruger amazon, men bare blokere AWS servere i mit hjemmenetværk. AWS er den største indtægtskilde for amazon, hvis du bare skipper amazon prime, Kindle og køb fra amazon så rammer du dem stort set ikke økonomisk.